Vroege Intensieve Neurorevalidatie (VIN)
Wij zijn van mening dat mensen met een langdurige bewustzijnsstoornis recht hebben op passende en adequate zorg. Vroege Intensieve Neurorevalidatie (VIN) is een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Het is een programma waarin zowel de behandeling van medische implicaties als de revalidatiebehandeling in zijn verwerkt.
Wat is het behandelprogramma VIN precies?
Vroege Intensieve Neurorevalidatie (VIN) is een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Op het moment van behandelen verkeren deze mensen in een toestand van verminderd bewustzijn. Het is een volledig programma, waarin naast de aanpak van medische complicaties, vooral een actieve revalidatiebehandeling van sensorische, motorische en communicatieve functies plaatsvindt. Daarnaast is er een intensieve educatie en begeleiding van de naasten. Voor een optimaal resultaat werken we bij VIN samen met een multidisciplinair team bestaande uit een revalidatiearts, fysiotherapeut, bewegingsagoog, ergotherapeut, logopedist, psychologisch medewerker, psycholoog, maatschappelijk werkende, verpleegkundige, arts en physician assistant. Het behandelprogramma duurt maximaal 14 weken.
Voor wie is het behandelprogramma VIN?
Het behandelprogramma Vroege Intensieve Neurorevalidatie (VIN) is ruim 20 jaar geleden ontwikkeld, wetenschappelijk getoetst en erkend (in 2006). Dit was tot 1 januari 2019 alleen maar voor mensen onder de 25 jaar. Gelukkig is er de VIN behandeling in 2019 erkend als verzekerbare zorg voor iedereen, waardoor ook mensen van boven de 25 jaar hier gebruik van kunnen maken.
Zorglocaties
Het VIN behandelprogramma wordt aangeboden op de volgende locatie(s):
- Libra Revalidatie en Audiologie
Wetenschappelijke literatuur over VIN
De resultaten van het onderzoek naar het effect van het VIN programma waren in 2006 voldoende om VIN op te nemen in de basisverzekering voor patiƫnten tot 25 jaar. Tegenwoordig is dit voor alle leeftijden het geval. Op dit moment loopt het 'Meten in de keten' project met twee promotieonderzoeken naar de uitkomst en impact van het VIN programma.